dimecres, 12 de novembre del 2014

ASCENS PEL TORRENT DEL MIGDIA O JOC DE L'OCA i DESCENS PER LA CANAL ROJA O TRES EN RATLLA

Matí de diumenge mig ennuvolat, grisós i amenaçador de pluja. Encara que les previsions indiquen que ens aguantarà. Com a molt algun plugim. Ens costa llevar-nos doncs vam anar a dormir una mica tard després del sopar de cloenda de la PC Martorell. Donem per acabada la temporada i ara el que toca és apretar amb les ferrades i patejades per desconnectar de bici. De córrer per muntanya ..Aquest hivern em sembla que ja ens podem anar oblidant per culpa d'unes sobrecàrregues al menisc
Són quasi dos quarts de nou i quan em llevo el primer que faig és mirar el whatsApp per a veure si aquest parell estan ja connectats. De seguida veig que en Casimiro no vindrà, així que abans de tornar-me cap al llit, contactem amb l'Antonio i em confirma què vindrà i que ens veiem al Bar Manel. Punt de trobada per a prendre el cafetonet.
Dit i fet, sortim direcció Montserrat. Avui ens espera un dels itineraris més antics de la muntanya de Montserrat. Acostumats a arribar quasi sempre dels primers, avui ja gairebé les 10 h del matí, ja hi ha força cotxes al pàrquing de Can Jorba. Carreguem motxilles i  material i comencem a agafar el caminet de pujada cap al barranc. uff... Com ens costa arrencar ! Entre esbufecs i lligaments freds conseqüència de la edat ! ha,ha,ha.


Arribats al començament de la Canal, base del Torrent del Migdia, el primer mur de pedra polida i relliscosa amb la corda ens espera. Bé, de fet ja ens ho coneixem. No ens ve de nou, ja és la tercera vegada que la fem. La primera impresió pujant per la corda és ... Avui ho passarem malament! Massa temps sense venir i al tercer tram de cordes, ja notem els braços carregats.

Anem ascendint per la Canal, camí equipat ... Bé, en realitat és un barranc o torrent normalment sec que es realitza tant de pujada com de baixada. Tant és així que ens trobem a dos fent t'ho de baixada amb qui comentem l'itinerari i les previsions de pluja.


Superant trams equipats amb cordes, cadenes i alguna clavilla de la part baixa del Torrent. La toponímia d'aquest tram equipat, fa referència al conegut joc de sobre taula, que va saltant de casella en casella. En sentit ascendent és un recorregut de dificultat alta.



Arribem al tram de blocs caiguts, el superem més per la incomoditat que per la dificultat. És l'únic tram semblant al d'una via ferrada, equipat amb clavilles i cadenes.


Ens queda el tram més dur de superar. Un tram d'uns 5-6 mts verticals amb una cadena i una corda suspesa on ens posaran a prova la força de braços. Superat a polze.
Seguim avançant per trams curts però intensos fins dalt, ja a trobar el camí de baixada. En comptes de tornar pel camí dels francesos, optem per agafar a l'esquerra el camí del barranc veí, la Canal Roja o Tres en Ratlla.
La Canal Roja o Tres en Ratlla, és un barranc molt vertical i estret. Ideal per a practicar tècniques d'oposició i ràpel. Transcorre paral·lelament al Joc de l'Oca, però morfològicament és diferent. En l'inici del descens, trobem gran varietat de ràpels curts, terrenys encaixats i estrets, tobogans encaixonats.

Un ràpel d'uns 20 mts ens porta a la zona prèvia als últims ràpels. Ens comença a ploure lleugerament, ens hem d'afanyar! Si prem .. La cosa es pot posar molt relliscosa.


Un d'aquests últims el fem tot sencer, ja que portem dues cordes de 60 mts. Si es porten de menys metres, entre mig hi ha una instal·lació que permet fer-ho en dos trams.

Arribem al final del descens amb un últim ràpel de 30 metres amb volada final i amb compte de no anar a parar dins d'un gran esbarzer.



Un matí collonut amb l'Antonio. Sempre és agradable i profitós venir a Montserrat !
Diumenge 9N ! 2014      
 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada