dimecres, 5 de novembre del 2014

VOLTA CADÍ AMB 3RURALS


Coll de Pallers- Prat de Cadí- Canal del Cristall- Puig de la Canal Baridana (Vulturó)- Pic Costa Cabirolera- Pas dels Gosolans- Refugi Prat d'Aguiló - Prat de Cadí- Coll de Pallers.
32 kmsamb 1.950 m d'ascensió.

Entre les comarques de l'Alt Urgell, la Baixa Cerdanya i el Berguedà. Popularment hom estén el nom de Cadí fins al Moixeró, la Tosa d'Alp i el Pedraforca. Partim d'Estana (1.500 mts) per una pista en direcció sud ens dirigim a Coll de Pallers on deixem el cotxe. Entrem en bosc de pi negre fins a Coll de Reiners. Passem al vesant de la Vall del Quer i el pendent torna a accentuar-se. Seguidament Collet Roig. Zona argilosa que aporta un to vermellós al terreny. Travessem un sector pla entre bosc de pi negre i avets en abundància. Prat de Cadí ( 1.820mts ) al davant la muralla septentrional del Cadí !! Impressiona i ens deixa envaladits.

Travessem Prat de Cadí per agafar el camí cap a la Canal del Cristall. Aquí s'enfila més dret. Un cop a la Canal, toca plegar bastons i grimpar.

Desnivells de 35-45 i a la sortida de fins a 50° de tartera desfeta i perillosa ens posen a prova. Cal trepitjar amb tacte i molta atenció per a no posar en perill la integritat dels companys.


Un cop a dalt treiem el cap per sobre la Serra Cabirolera. Forma part de la Serra del Cadí. Amb una elevació màxima de 2.446 mts.



Decidim continuar en direcció Oest buscant el pas que permet accedir sense problemes al Puig de la Canal Baridana (Vulturó) .. Senyor del Cadí amb 2.648 mts. Objectiu d'aquest excursió.
Extraordinària i espectacular vista panoràmica sobre les terres més properes ( Pedraforca, Serres del Verd d'Ensija i Port del Compte).


Tornem enrera en direcció Est, Coll de la Serra Cabirolera. Carenem per les pareds vertiginoses del Cadí ....

per fer el segon pic més emblemàtic. Pic de Costa Cabirolera, cim més alt del Berguedà i de la provincia de Barcelona amb 2.604 mts.


Mirant cap al sud desde el cim veiem l'imponent Pedraforca per la seva cara Nord amb 100 mts menys d'alçada.....


Seguim en sentit SE cap al pas del Cabirol. Direcció Cortals de Cortils. Baixada abrupta i feréstega amb més pedra solta. Arrivada al Refugi lliure de Cortals de Cortils, precari però ben conservat en cas d'emergència.

Enfilem cap a pas de Gosolans (2.410 mts) històric pas de mercaderies i rutes contrabandistes entre el Berguedà i la Cerdanya.

Iniciem el descens en ziga zaga cap al recfugi de Prat d' Aguiló...







 Des d'on agafarem el camí de tornada per les parts inferiors de les tarteres de la cara nord del Cadí. En una successió de pujades  i baixades enmig de més boscos de pi negre i avets ens dirigim cap a Prat de Cadí i punt de sortida, Coll de Pallers.




VOLTA CIRCULAR - CADÍ    25 D'OCTUBRE DE 2014 -














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada